Bijzonder overnachten

Weekendje weg? Weekje op vakantie? Stedentrip in de planning? Wat je reden ook is om in Drenthe te overnachten, er is één ding duidelijk: je mogelijkheden zijn eindeloos!

Al eerder schreven we over een luxe verblijf, bed & breakfast en over kamperen. Natuurlijk is dit maar een greep uit de mogelijkheden en bestaan er ook vele varianten op de eerder genoemde overnachtingsmogelijkheden. Zeker in het geval van een bed & breakfast bestaan er vele soorten en maten. De kamer en inrichting zijn dan ook volledig afhankelijk van de gastheer en –vrouw!

Last-minute overnachten
Op een last minute overnachting valt vaak wel wat korting te verkrijgen. Men heeft liever bezette bedden dan lege kamers. Aan de andere kant loop je het risico dat jouw ideale verblijf al volgeboekt is. Ben je niet zo kieskeurig en wil je binnenkort naar Drenthe, let dan zeker goed op alle last-minute deals! Zo houd je een leuk bedrag over om aan een extraatje uit te geven.

Kasteelovernachtingen
Luxe en stijlvol, dat is een kasteel vaak. Bovendien is het kasteel zelf vaak al een plaatje op zich! Hoe leuk is het om hier dan ook te overnachten? Drenthe kent een aantal kastelen die ingericht zijn als hotel. Zo is bij Kasteel Coevoorden Hotel de Vlijt gevestigd, in het voormalige graanhuis van het kasteel. In het plaatje De Schiphorst, vlak aan de grens met Overijssel, staat Château Hotel en Restaurant De Havixhorst. Dit kasteel is al enkele malen uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar! De kasteeltuin van het hotel is een echte aanrader. Hier worden onder andere kruiden verbouwd die later in het restaurant gebruikt worden

Bijzonder overnachten
Wil je echt iets bijzonders? Terug de tijd in of juist iets moderns wat aan de toekmost doet denken? Wat denk je van slapen in historie, namelijk in een plaggenhut? In Drenthe zijn ook diverse kunststukken zo ingericht dat je hier in kan overnachten. Vaak staan deze midden in de natuur. Een verblijf om nooit te vergeten!