Dwingeloo

Dwingeloo is een gezellig dorp in het zuidwesten van Drenthe. Er zijn vele winkels, restaurants en cafés. De brink van Dwingeloo is bovendien het allermooiste van heel Drenthe! De brink is dan ook het hart van het dorp, een soort dorpsplein, maar dan groen. De brink van Dwingeloo is zelfs bijzonder groen en werd in 2012 uitgeroepen tot groenste dorp van Europa! De vele boerderijen maken het bovendien tot een pittoresk en toeristisch plaatje. Dwingeloo en het Dwingerveld zijn bovendien onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dit prachtige stukje natuurschoon is de plaats om te ontspannen. 's Nachts is het hier nog écht donker!

Nationaal Park Dwingerveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar Dwingeloo tussen in ligt, zijn heerlijke natuurgebieden om te ontspannen. Echt prachtig zijn de paarse heidevelden die in augustus in bloei staan. Door de parken lopen dan ook vele wandel-, fiets- en ruiterroutes.

Alle tips en adressen voor een dagje – of weekend of week – naar Dingewloo kun je terugvinden op de website DwingelooNatuurlijk.nl

Bekijk ook eens: