Overnachten: Bed & Breakfast

Een kleinschalige, huiselijke sfeer. Een gezellig vertrek midden in de stad of juist genieten van een wijds uitzicht op het platteland. Bed & breakfasts zijn er in alle soorten en maten!

Statige herenhuizen, knusse boerderijen, moderne huizen… Het uiterlijk van een Bed & Breakfast is net zo veranderlijk als het Nederlandse weer soms wil zijn! Waar de ene gastheer of –vrouw de lege kamers in het grote huis wil opvullen, zal de ander een speciaal vertrek in de tuin of op het erf hebben staan. Ook in luxe en inrichting zijn vele variaties te vinden! Een Bed & Breakfast is vaak zo persoonlijk ingericht, dat het lastig zal zijn om twee identieke locaties in heel Nederland te vinden. Maar waarom zou je nu voor een overnachting in een bed & breakfast kiezen?

De eigenaren
Over het algemeen zijn de eigenaren van een b&b zo trots als een pauw op hun kleine accommodatie! Ze zullen je gastvrij ontvangen en met alle plezier tips geven over de prachtige omgeving waar ze wonen.

Rust
Omdat een b&b over het algemeen heel kleinschalig is, zal je weinig andere mensen tegenkomen dan de gastheer en –vrouw waar je verblijft. Anders dan in een groot hotel, za je dan ook geen massale ontbijtzaal hoeven delen.

Karakter
Zoals eerder genoemd, zullen de eigenaren hun b&b helemaal inrichten naar hun persoonlijke smaak en wensen. Door deze inrichting krijgen verblijven echt karakter; het is geen massaproductie. Vaak zal er achter een item in de kamer of misschien de kamer zelf wel een bijzonder verhaal zitten!

Verspreid door heel Nederland zijn vele b&b’s te vinden. Zo natuurlijk ook in Drenthe! We zetten er graag een aantal voor je op een rij:

Het bijzondere pand was ooit een tehuis, later een café en behuisde nog talloze andere bedrijven en instanties. Inmiddels is het een luxe en charmant bed & breakfast: De Herberg van Een.
Bezoek de website

Liefhebber van comfort? B&B De Sloapstee is een nieuw en modern onderkomen met zelfs een Finse sauna en hot tub! Met maximaal vier personen geniet je hier van luxe en wellness! Ook fijn: viervoeters zijn welkom én mogen in het bos tegenover de B&B los rondlopen.
Bezoek de website

Meer adressen gezocht? Kijk dan ook eens hier.

Bekijk ook eens: