Drenthe verkennen per fiets

Staat de fiets al klaar om mee te nemen op vakantie? Ketting gesmeerd? Check! Remmen en lichten nagekeken? Check! Doet de bel het? Check! Jullie zijn er klaar voor om het mooie Drenthe door te fietsen. Met maar liefs 1.700 kilometer aan fietspaden raak je niet snel verveelt. Daarnaast heeft Drenthe zeer diverse landschappen, duinen, dichte bossen, uitgestrekte open velden en schilderachtige dorpjes. Drenthe heeft een uitgebreid knooppuntensysteem zodat je zelf gemakkelijk een route kan uitstippelen. Het is ook mogelijk één van de samengestelde routes te volgen waarbij je langs verschillende hoogtepunten fietst. Geen fietsendrager? Geen probleem! Huur er eenvoudig één op de plaats van bestemming.

Knooppuntensysteem

Het knooppuntensysteem werkt zo dat je zelf een route kan samenstellen of dat je een samengestelde fietsroute volgt. Het knooppuntensysteem zorgt er voor dat je op de mooiste plekjes in Drenthe komt. Het systeem telt maar liefst 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes. Zo zal je niet meer verdwalen en kan je de omgeving gemakkelijk verkennen!

Onthoud het knooppunt waarmee je wil beginnen, zodat je hier ook weer eindigt. Op de groen/witte bordjes van het fietsnetwerk staat het nummer van het knooppunt. Je kunt bij elk knooppunt de route nog wijzigen, volg gewoon de pijlen op het bordje! Af en toe zul je ANWB bordjes tegenkomen, deze kan je ook volgen. Dit wordt duidelijk aangegeven met ‘volg deze route’. Elk knooppunt geeft je de mogelijkheid om een nieuwe richting te kiezen en Drenthe nog beter te ontdekken!

Mountainbiken

Op zoek naar spanning en snelheid? Er zijn ook verschillende mountainbike routes in Drenthe! De MTB-route in Gieten is 30 kilometer lang en onverhard. Bedwing het parcours met heuvels, kuilen, brede paden en kronkelende singletracks. Cross langs de Zandwinplas waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving!

In het nationale park Drents-Friesche Wold is er voor zowel beginners als gevorderden een mooie route om af te leggen. Kies voor de route van 17 kilometer waarbij je fietst langs bossen, zandverstuivingen en heidevelden. Wanneer je meer uitdaging zoekt is de route van 23 kilometer iets voor jou: hier tref je pittige afdalingen, veel singletracks en steile beklimmingen.