De mooiste wandelroutes

Drenthe leent zich perfect als wandelprovincie. Het is de minste bevolkte provincie van Nederland en hierdoor zijn vele gebieden zeer ongerept. Drenthe telt maar liefst drie nationale parken, namelijk de Drentse Aa, het Dwingelderveld en het Drents-Friesche Wold. In deze parken leven verschillende dieren die je in hun natuurlijke leefomgeving kan bewonderen. Of bezoek tijdens de wandeling het indrukwekkende voormalig Kamp Westerbork en ontdek haar memorabele historie. Kortom: voor natuur en cultuur ben je in Drenthe aan het goede adres.

Natuur en cultuur

De vele wandelroutes brengen je naar bijzondere plekken in de nationale parken. Drenthe is geschikt voor dagtochten, maar ook voor meerdaagse wandeltochten. Er is dus voor ieder wat wils.Door de vele knooppunten die de provincie telt kun je gemakkelijk je eigen route bepalen! Het landschap is enerzijds heuvelachtig met bossen en hunebedden, terwijl je op andere plekken open landschappen en veenkoloniën vindt. Tijdens de wandeling stuit je op bijzondere dieren en planten die in dit gebied leven. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog? Bezoek dan het voormalig Kamp Westerbork waar de historie nog goed terug te zien is, zeer indrukwekkend! Leuk om mee te pakken tijdens de route is de grote radiosterrenwacht welke tegen het Kamp aanligt.

GPS-tochten

Avontuurlijk de omgeving ontdekken? Een moderne manier van een wandelroute ontdekken is met een GPS op pad. In Nederland zijn er vele GPS-tochten uitgezet, dus ook in Drenthe! Op gpswalking.nl vind je de leukste GPS-routes en kun je deze bovendien gratis downloaden!

Nordic walking

Er zijn speciale wandelroutes uitgezet voor de actieve wandelaar, namelijk Nordic Walking routes. Wanneer je last van rug- of rugproblemen hebt, is deze sport ideaal om toch een heerlijke wandeling te kunnen maken. Door de poles waarmee je loopt heb je meer balans en deze zorgen tevens voor meer stabiliteit. De Nordic Walking routes zijn voornamelijk te vinden in de Emmerdennen.

Wandelroutes voor kinderen

Er zijn routes speciaal voor gezinnen met kinderen, zodat de wandeling een hele belevenis wordt! Zo zijn sommige wandelroutes voorzien van verhaalpalen om het extra leuk te maken. Bij het nationaal park Drents-Friesche-Wold is er een speelbos bij het bezoekerscentrum waar de kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast kent Drenthe tal van bijzondere plekken en zandverstuivingen die extra interessant zijn voor kinderen!