De leukste tips en trips in Drenthe!

Drenthe, de provincie die bekend staat om haar hunebedden… Maar Drenthe is veel meer dan dat! Te beginnen met de prachtige nationale parken die zich door de provincie uitstrekken, is Drenthe een prima bestemming voor de natuurliefhebber. Vele wandel- en fietsroutes nemen je mee langs de mooiste stukjes natuur van de provincie.

Assen

Snelheidsduivels zullen bij Assen meteen aan de TT Assen denken, maar de stad heeft ook een gezellig centrum met historisch karakter. De grachten nodigen uit om langs te slenteren en neer te ploffen bij één van de gezellige cafés. Naast Assen telt Drenthe nog veel meer andere gezellige dorpen en steden die zeker een bezoek waard zijn! Bovendien wordt er in verschillende plaatsen ook een markt gehouden.

Attractieparken

Ook aan attractieparken geen gebrek. Bezoek bijvoorbeeld Plopsa Indoor bij Coevoorden! Een onvergetelijke dag uit voor de kinderen: plezier en actie bij diverse attracties, geniet van de shows en optredens en wie weet kom je jouw favoriete figuur tegen tijdens de meet&greet-uurtjes!

Musea & cultuur

Liefhebbers van cultuur en musea kunnen ook in Drenthe volop bezichtigingen plannen. Zo zijn er door de provincie heen verschillende exposities, musea en galerieën waar de meest uiteenlopende vormen van kunst te vinden zijn. Een compleet overzicht, inclusief alle adressen, vind je op de expositiewijzer.

Geschiedenis om even stil bij te staan vind je Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Diverse prachtige monumenten houden de slachtoffers van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog hier in ere. Naast de monumenten van en op het kamp zelf zijn er ook vaste en wisselende tentoonstellingen die getoond worden in Kamp Westerbork.

Dierentuin

Van geschiedenis naar verschillende dieren: Wildlands Adventure Zoo Emmen voert je door verschillende landschappen en hun dieren. Beleef de shows, voorstellingen en presentaties en maak zo kennis met alle dieren! Tijdens je expeditie in Wildlands kom je bovendien ook genoeg leuke attracties tegen om even te spelen of uit te rusten!

Ben je na alle activiteiten toe aan ontspanning? Huur een gezellige accommodatie op één van de parken in Drenthe of boek een kampeerplaats waar je heerlijk voor je tent kunt bijkomen!

Bekijk de campings in Drenthe